Tabăra 3M12

Tabăra 3M12 a reprezentat atât pentru copiii Liceului Agricol „Vasile Adamachi”, cât și pentru organizatori o relaxare bine meritată.
Pe data de 12.08.2018 ne-am adunat împreună pe peronul gării și am plecat în aventură. Acolo ne-a așteptat televiziunea pentru a lua interviuri copiilor.

Rasplata pentru cei mai buni

Provin din familii nevoiase dar sunt foarte buni la invatatura. Vorbim despre elevii Colegiului Agricol "vasile Adamachi", cei care au avut parte d eo mare surpriza. 20 dintre cei mai buni elevi au plecat pentru o saptamana in tabara la Poiana Negri. Organizatori sunt cei de la Asociatia YUFest, cei care sustin tinerii inteligenti.Mai multe detalii: https://goo.gl/da9hxF

Gepostet von Iasi TV Life am Dienstag, 14. August 2018

 

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Drumul spre tabără a fost unul plin de voie bună, râsete, povești, oportunități de a ne cunoaște și de a lega prietenii ce credem că vor dura mult timp de acum încolo.

Ajunși la pensiune entuziasmați, ne-am cazat și de acolo a început distracția. Fiind prima zi am fost de acord să ne relaxăm în primă fază prin a admira peisajul rustic, crestele munților și iarba verde, urmând apoi să ne încălzim pe ritmuri muzicale și karaoke în ciuda oboselii de peste drum.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

A doua zi dimineață, după un mic-dejun pe cinste pregătit de copii, a început prima lecție de matematică. Doamna dirigintă Doina Grădinaru a făcut lecțiile foarte amuzante, dând mici pedepse celor care nu răspundeau corect (ex: să facă puțin sport, să cânte o melodie, să imite diferite animale, să citească sau să recite o poezie), astfel încât să nu se plictisească nimeni și să îi motiveze.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Pe parcursul zilei, activitățile propuse s-au desfășurat într-un mod interactiv, cu mici pauze între ele.

Doamna psiholog Gianina Lupu și-a început activitatea printr-un atelier de dezvoltare personală, menit să ușureze drumul cunoașterii între noi. Fiecare dintre noi, chiar și trainerii, ne-am prezentat în fața grupului, răspunzând la simpla întrebare „Cine sunt eu?”. Răspunsurile au fost care mai de care mai surprinzătoare, fiecare fiind unic în felul său. Zâmbetele de pe fețele copiilor au fost nelipsite. Fiecare ne-am spus așteptările și dorințele în ceea ce privește tabăra (ex: „să fim mai uniți, să fim mai buni, să ne cunoaștem mai bine, să mă descopăr pe mine însămi/însumi, să colaborăm mai bine, să ne distrăm” etc). Putem spune cu siguranță că majoritatea așteptărilor, dacă nu chiar toate, au fost atinse cu succes.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

A urmat pauza de masă, prânzul, dar, activitățile au continuat.

Doamna profesor Oana Constantinov a desfășurat o activitate marca „FSD” (Fără știrea dirigintei) unde s-au atins subiecte care pentru unii copii ar fi fost mai delicate de discutat cu doamna dirigintă. S-a vorbit despre riscurile fumatului, a consumului de droguri, despre BTS, dependența de zahăr, unde copiilor li s-au adus la cunoștință lucruri pe care poate nu le știau sau nu au avut ocazia să întrebe. În ciuda subiectelor mai serioase ce au fost abordate, copiii au părut foarte dornici să învețe.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

După o mică pauză am luat masa și am început cu toții să dansăm sau să ne întrecem la un joc de Activity. Ne-am distrat pe cinste până s-a dat stingerea.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

În următoarele zile, lecțiile de matematică s-au desfășurat după micul-dejun, excepție făcând ziua în care am mers în drumeție spre chitul 12 Apostoli, împreună cu Nicu, ghidul nostru. Înainte de plecare, doamna profesor Oana Constantinov ne-a făcut tuturor instructajul la cum să reacționăm în cazul în care ne întâlnim cu ursul, dar din fericire acest lucru nu s-a întâmplat. Drumul a fost lung, dar extrem de plăcut, unde peisajele spectaculoase mai luau din oboseala resimțită.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Am făcut o mică oprire pe Vârful Lucaciu (1778 m) în Munții Călimani.

Ne-am continuat drumul spre 12 Apostoli, mergând pe potecile marcate corespunzător. Drumul prin pădure a fost minunat: răcoare, sunetele păsărilor, specii de plante și ciuperci, sunetul unui izvor din apropiere, povești care mai de care, râsete și voie bună.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Ajunși la 12 Apostoli, ne-am așezat pe iarbă, ne-am deschis pachetul pregătit de la pensiune și am mâncat pentru a ne reface forțele în timp ce admiram priveliștea.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12 Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Drumul înapoi a fost într-un pas mai alert, fiindcă ploaia părea să ne prindă din urmă. Cu toate că eram echipați cu pelerine de ploaie, nu ne doream ca traseul să devină mai dificil. Din fericire, vremea a ținut cu noi și a început ploaia abia după ce noi eram deja ajunși la pensiune. A fost o experiență foarte frumoasă, apreciată de către copii.

Fiindcă eram cu toții mai obosiți am decis ca seara să o petrecem într-o notă relaxantă, jucând jocuri și ascultând muzică.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

În zilele ce au urmat, atelierele de dezvoltare personală ținute de către doamna psiholog Gianina Lupu s-au desfășurat în aceeași notă interactivă și plăcută, cunoașterea între noi fiind din ce în ce mai simplă.

Au urmat cursurile de prim-ajutor, susținute de către doamna profesor Oana Constantinov.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12 Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Copiiilor li s-a explicat modul în care trebuie să reacționeze și ce anume trebuie să facă în caz de urgență.

Spre sfârșitul activității, copiii s-au format în echipe, li s-au dat câte o situație de urgență, în jurul căreia trebuiau să realizeze un scenariu cât mai plauzibil și să arate juriului care este metoda corectă de a sări în ajutor. Copiii au luat acest lucru în serios, cu toții descurcându-se foarte bine, dând dovadă de spirit de echipă.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12 Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Pentru că li s-au promis cursuri de dans, dragii noștri voluntari, Andra și Ionuț, i-au învățat pe copii cum să danseze. Putem spune că munca lor a fost un mare succes, pentru că chiar și după terminarea taberei, aceștia vor continua lecțiile de dans.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Pentru ca munca lor să fie răsplătită, s-a organizat și un concurs de dans, unde echipele participante au fost învățate diferite coregrafii, pe melodia aleasă chiar de ei. A ieșit o competiție pe cinste.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12 Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

Într-una din zilele din tabără, doamna profesor Oana Constantinov i-a învățat pe copii să pescuiască, strângând un număr considerabil de 28 de pești, pe care i-am servit la cină. Vorba aia „după muncă și răsplată”.

Concursurile au făcut parte din activitățile noastre. Am organizat un concurs de cultură generală, domeniile fiind: matematică, geografie, chimie, mediu, biologie și dezvoltare personală.

Tabara Asociatiei YUFest - 3M12

În ultima zi de tabără, am organizat un concurs de talente demn de lăudat. Copiii ne-au surprins plăcut, delectându-ne cu numere de senzație. La acest concurs nu au lipsit nici organizatorii și nici trainerii, fiecare cu câte un talent mai mult sau mai puțin ascuns. Printre numerele de talente se numără: cântăreți de muzică populară și ușoară, dans, teatru, tai chi, stand-up comedy etc. Ne-am distrat cum nu se putea mai bine. În ochii noștri, cu toții am fost câștigători.

După ce s-a lăsat întunericul, ne-am încălzit la un foc de tabără, în jurul căruia am cântat imnul taberei.

După ce focul de tabără s-a stins, am continuat seara pe ritmurile muzicii până ne-a luat somnul.

În dimineața de 19.08.2018, după o mică înviorare organizată de către Ionuț și un mic-dejun pe măsură, ne-am întors în camere pentru a ne face bagajul și pentru a ne pregăti de plecare. Putem spune sincer că această activitate de împachetare nu a fost făcută cu dragă inimă, pentru că fiecare dintre noi ne-am fi dorit ca tabăra să dureze încă pe atât. Ne-am despărțit cu greu de pensiune, de peisajul frumos și liniștea ce înconjura locul de cazare.

 

Drumul spre casă a fost unul liniștit, fiecare dintre noi întorcându-ne cu câte un bagaj de amintiri extraordinare.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile desfășurate în cadrul taberei 3M12. Lăsăm în rest ca pozele să vorbească de la sine.

Mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect, mulțumim trainerilor și voluntarilor, mulțumim doamnei Dana, proprietara pensiunii, care ne-a răsfățat cu tot felul de bunătăți, mulțumim părinților și copiilor fără de care această tabără nu ar fi existat. Sperăm ca acest proiect să continue și anul viitor în același mod.

Multumiri speciale pentru cei care au crezut în aceast proiect de la început și s-au implicat 100% în realizarea ei: Gianina Lupu, Doina Gradinar, Oana Constantinov

Vă mulțumim !

Distribuie și tu pe una din rețele:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =