Redirectioneaza 2%

Ajutati-ne sa va ajutam! Cereti statului sa redirectioneze catre Asociatia YUFest 2% din impozitul pe venit pe care l-ati platit deja! Completati si depuneti pana pe 25 mai 2017 formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri).

CUM SE DIRECTIONEAZA 2%?

1. Descarcati formularul precompletat cu datele asociatiei noastre (link-ul de google drive de mai jos):

CLICK DOWNLOAD FORMULARE

Formularul 230 printabil (de printat si de completat de mana) / formularul 230 editabil (de completat pe computer) – pentru impozitul pe salariu

sau

Formularul 200 printabil (de printat si de completat de mana) / formularul 200 editabil (de completat pe computer) – pentru alte venituri: profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii.

Aceste declaratii sunt deja precompletate cu datele Asociatiei YUFest, dar daca doriti sa le completati manual – datele sunt urmatoarele:

• Anul: 2016 (anul anterior, pentru care deja s-a platit impozitul)
• Numele organizatiei: Asociatia YUFest
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 37500722
• Contul organizatiei in format IBAN: RO85BTRLRONCRT0387313501

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale, cf. cifrelor existente in sistem. Lasati casuta necompletata.

Adresele administratiilor finaciare din toata tara pe site-ul ANAF. (cautati pe pagina utilizand functia „search”)

Daca ati adunat mai multe declaratii de la familie si de la prietenii din alte judete, ni le puteti trimite noua prin posta (un singur plic) inainte de 18 mai si le redistribuim noi. Adresa este: Asociatia YUFest, Str. Smardan Nr. 58, et. 2, Iasi. Daca aveti insa doar declaratii din acelasi oras/judet, trimiteti-le sau depuneti-le direct, daca ni le trimiteti noua noi le vom trimite inapoi prin posta la administratia financiara din judet, deci complicam lucrurile. Deci doar daca ati colectat mai multe declaratii din mai multe judete, trimiteti-le la sediu si ne ocupam noi sa le redistribuim.

Termenul pentru depunerea declaratiilor este 25 mai 2017, dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.
Declaratia se refera la impozitul platit in anul fiscal anterior, in cazul de fata 2016.

Nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana o puteti atasa.
Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Deci, noi nu stim cine a directionat exact, primim doar viramente in cont, grupate pe trezorerii, in perioada octombrie – decembrie.