Legende si povesti despre Daci si tara lui Zamolxe

Vrei sa cunosti mai multe despre traditiile, cultura si valorile neamului nostru dac?

Te invit Vineri, 14 Decembrie 2018 de la 18:00 – 21:00 sa-ti cunosti stramosii si mostenirea pe care o ai de dus mai departe, prin legendele vii, prin care tu vei extrage mesaje pentru sufletul tau. Te vor insoti in tara lui Zamolxe, cuvintele lui Vasile Sarmi, un povestitor autentic al cetatilor din Muntii Orastiei, membru al Academiei Daco-Romane.

Despre Vasile Sarmi:

Vasile Sarmi, este invitatul special in ‘Seriile YUFest’! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Constantin Daicoviciu, Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, si al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

Vasile vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece. 

Povesti… despre blajini si iele,despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

Donatia minima recomandata la seara de povesti este 100 lei/ persoana in care aveti inclus coffee break. 

Pentru participare va rugam sa va inscrieti pe pagina de Facebook a asociatiei printr-un mesaj sau un sms la numar de telefon 0744 751 527.

Spatiul este limitat, astfel ca vom confirma rezervarile in ordinea inscrierii pe facebook sau la telefon. In cazul unui numar mare de solicitari, vom programa inca o zi de legende si povesti.


Distribuie și tu pe una din rețele:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =