În căutarea lui Moș Nicolae

A început numărătoarea inversă până la lustruirea și împodobirea ghetuțelor și chiar dacă am înaintat în vârstă, parcă simțim nevoia să păstrăm magia lui Moș Nicolae. Fie pentru noi, fie pentru cei din jurul nostru.

Astăzi am făcut din nou prezența în cadrul atelierului de creativitate “Povestim și construim” și am vorbit despre legenda lui Moș Nicolae dar și despre felul în care îi place lui să ne comportăm.

Știm deja că toți copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae, dar oare toți știu legenda lui? Ei bine, copiii ne-au spus versiunea lor: “este un bătrân care aduce cadouri în papucii copiilor cuminți” , “unii colegi spun că nu există, dar eu cred în el” , “niciodată nu am reușit să îl văd, apare doar după ce adorm” , “mami mi-a spus că el aduce și nuielușe, dar mie nu mi-a adus niciodată”. Iar noi le-am spus altă versiune, că Moș Nicolae a fost un preot bătrân care a ajutat trei fete sărace să se mărite. Astfel încât fetele să se poată mărita, el le-a lăsat la poarta casei câte un săculeț plin cu aur. Când a venit rândul ultimei fete, tatăl ei a vrut să vadă cine le aducea săculeţele cu aur iar seara a stat de pază. Atunci, Nicolae a lăsat săculeţul pe hornul casei, într-o şosetă care era pusă la uscat şi astfel a apărut tradiţia cadourilor puse în pantofi.

Nu am mai stat mult pe gânduri și ne-am apucat de treabă. Am început să cântăm “Ghetuțele, toate ghetuțele / Nerăbdătoare strălucesc. / Ghetuțele, toate ghetuțele, / Așteaptă daruri și zâmbesc.” , în speranța că Moș Nicolae ne aude.

Apoi, cu mare atenție ne-am străduit să-l ajutăm pe Moș Nicolae să găsească calea spre ghetuță prin labirint, iar când obiectivul a fost îndeplinit, nu ne-a mai rămas decât să colorăm cu grijă fiecare lucrare.

 

 

    

  • Hmm … cred că l-am văzut pe moșul la geam…
  • Vrem și noi să îl vedem!!
  • Hai, mai avem un ultim lucru de pregătit și cu siguranță moșul va veni la noi.

Decupăm, colorăm, lipim, punem șnurul șiiiiii gata ghetuța pentru Moș Nicolae!

Ce au învățat astăzi copiii? Ei bine, au învățat să ceară ajutorul, să ofere ajutorul, să lucreze în echipă, să pună bazele unei comunicări eficiente, să capete curaj să se exprime și nu în ultimul rând să își dezvolte atenția.

  

Iar pentru că toți copiii au fost cuminți și au lucrat cu atenție, Moș Nicolae ne-a vizitat și a lăsat câteva dulciuri pentru fiecare. Mulțumim prietenei noastre Mariana Lupu pentru susținerea în acest sens.

PS: Maia și Sofi au lipsit motivat astăzi pentru că și-au serbat ziua de naștere așa că le urăm și noi LA MULȚI ANI, multă sănătate și fericire.

Până data viitoare, să vă pregătiți ghetuțele!

Distribuie și tu pe una din rețele:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − three =