Direcţionează 20% din impozitul pe profit al companiei tale

Aveți o afacere profitabilă și vreți să susțineți? În fiecare an puteți redirecționa către YUFest 20% din impozitul pe profit datorat statului.

O sponsorizare care nu vă costă nimic

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

Ce aveți de făcut?

1. Vă rugăm să completați contractul de sponsorizare (click pentru a-l descărca) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și să îl trimiteți în format word la adresa info@yufest.org

2. Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Cum se calculează?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2017 se calculează astfel:

    • firma îşi estimează profitul anului fiscal 2017 precum şi cifra de afaceri din acest an.
    • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
    • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2018).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Important: Până la 31 decembrie 2017 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.