Am facut TABLOURI VERZI! Pot fi ale tale!

Iată că ne-am întâlnit din nou cu elevii clasei a 9-a C de la Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi” Iași. Fiind deja a treia întâlnire cu ei „acasă la noi” îmi voi permite să îi numesc simplu – prietenii noștri!

Ei bine, trebuie neapărat să vedeți și voi cât de super încântați au fost ei de experiența aceasta și cât de sincer și frumos s-au implicat în activitate. Știu că o parte din voi ați văzut pe pagina noastră de Facebook frânturi din activitate, dar cred că cel mai bine este să vă povestesc și despre munca din spatele pozelor.

Activitatea de duminică s-a numit ,,Tablouri verzi,, adică tablouri realizate din licheni stabilizați. Prietena noastră, Simona Sava, este arhitect peisagist și știe fooooarte bine cum și ce trebuie să facă cu lichenii, așa că a acceptat să ne ajute. Ea a susținut activitatea oferind informații utile copiilor, plecând de la însemnătatea lichenilor și ajungând până la curățarea și lipirea lor pe o anumită suprafață cu un anumit lipici. Pe lângă aceste informații, ne-a adus și o mulțime de licheni, cu o diversitate de culori. Tot de la ea, copiii au aflat că acești licheni sunt aduși din Norvegia deoarece la noi în țară nu se găsesc. Până ajung la noi, este nevoie ca fiecare să treacă printr-un proces de stabilizare (se va obține o plantă care nu mai necesită lumină și apă, astfel menținându-și forma, culoarea și prospețimea ca în momentul culegerii, pe o perioadă de mai mulți ani), de aceea costurile lor sunt destul de ridicate.

Fiecare copil a lucrat cu grijă și atenție sub îndrumarea Simonei și și-a expus viziunea în aceste tablouri. Deoarece în această vară ne dorim să organizăm pentru copii o tabără la munte, ne-am gântit că munca lor ar putea fi valorificată de unii dintre voi. Avem nevoie de susținerea și ajutorul vostru astfel încât să putem împlini un vis frumos: acela de a organiza pentru acești copii o tabără de matematică și dezvoltare personală. Cheltuielile estimate participării unui copil în tabără sunt de minim 500 de lei.

În acest sens, organizăm o licitație, iar dacă un tablou este pe placul tău îl poți achiziționa. Prețul celor mai mici tablouri pornesc de la 100 de lei iar prețul celor mai mari pornesc de la 200 de lei. Licitația unui tablou se va realiza până la sfârșitul lunii Martie iar persoana care vrea să dăruiască o sumă mai mare de bani va intra în posesia tabloului dorit. Toți banii strânși în urma acestei licitații vor susține o parte din costurile taberei.

Încă un pont de final: aceste tablouri verzi nu necesită foarte multă îngrijire, deși sunt plante vii lichenii sunt stabilizați blocându-li-se dezvoltarea iar volumul rămânând constant, rezistă în timp chiar și până la 10 ani în funcție de condițiile de păstrare, nu atrag insecte și nu găzduiesc organisme cu potențial dăunător.

Licitația este deschisă și poate fi accesată aici: http://yufest.org/licitatie/ sau ne poți contacta prin email (info[@]yufest[.]org) și telefonic (+40) 766 758 303.

Ajută un copil să ajunga în tabară și bucură-te de un tablou verde tu și familia ta sau oferă-l cadou cuiva drag în luna mărțișorului.

Distribuie și tu pe una din rețele:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 5 =